Banc d’Espanya – Publicat divendres, 14 de juliol de 2017

El Govern va retirar a la fi de 2014 el seu anunciat projecte de manar informació de la pensió probable dels majors de 50 anys.

Això va ser conseqüència de les posicions oposades en el Govern entre els que veien en això un exercici de transparència i els que mantenien que la informació podia donar la impressió, que el sistema públic de pensions estava en fallida, en constatar els ciutadans la substancial rebaixa de les futures prestacions públiques.

Ara el Governador del Banc d’Espanya torna sobre el tema ja que això serviria “per evitar incerteses sobre la quantia futura de les pensions”

L’objectiu seria donar informació als ciutadans perquè comptessin amb elements suficients per valorar si els era interessant contractar una assegurança o un pla de pensions.

Sens dubte això podria suposar una empenta important en volum de contractació, de les asseguradores i gestores de plans de pensions però també li permetria conèixer a l’interessat, proper a l’edat de jubilació, com seria aproximadament la seva pensió.

Categories: Notíciespensions