L’economista i vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida Josep Maria Rusiñol té des d’avui un espai amb el seu nom a l’edifici de la Cambra de Comerç de Lleida. Un homenatge pòstum a aquest estimat lleidatà, que ens va deixar el passat 2019.

Membres del Ple de la Cambra i del Comitè Executiu, així com familiars i amics propers de Rusiñol han participat en aquest acte de record a aquest economista lleidatà, professor de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida.

Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, ha recordat durant la inauguració que són moltes les vegades que l’ha trobat a faltar al llarg d’aquests dos anys, però té clar “que tenim un deure amb ell i cal continuar i seguir treballant pel territori i les empreses de Lleida”.

Per la seva part, el periodista Carles Porta, gran amic de Rusiñol, l’ha definit durant el seu parlament com “un gran home que generava beneficis, tant materials com espirituals”. I després de recordar-lo amb molta estima, ha reconegut que en aquesta vida “he fet moltes coses gràcies a ell, per exemple el programa ‘Crims'”.

El seu fill, Carles Rusiñol, qui actualment dirigeix la firma professional d’economistes i auditors, alhora que també és membre del Ple de la Cambra de Comerç de Lleida i professor de Facultat d’Economía de Lleida va ser l’encarregat de posar punt i final dedicant unes paraules emocionants en record del seu pare, entre les quals va agrair profundament els professionals que l’han acompanyat en la seva trajectòria i que actualment continuen amb ell a la firma Rusiñol & Associats Consultors, SL.

Tampoc es va oblidar de Carles Porta gran amic de la familia i amb qui aqeust mante uns vincles a l’igual que el seu pare ( EPD) i tots aquells amics que van formar part d’aquest homenatge.

Josep Maria Rusiñol va ser tècnic de la Cambra de Comerç de Lleida des de 1979. Impulsor de diverses missions comercials d’empreses lleidatanes a Cuba, Sud Àfrica i Emirats Àrabs, centrades especialment en el sector de l’agroalimentació.

El 1998, l’economista s’incorpora a la governança de la Cambra com a membre del Ple i del Comitè Executiu, on va destacar com un gran promotor d’estudis econòmics i territorials, i també per la seva especialitat professional en l’àmbit fiscal i comptable. Rusiñol també fou un gran impulsor perquè la Cambra formés part del Tribunal Arbitral i gran defensor de la mediació com a eina de resolució de conflictes. Mèrits que van atorgar-li el càrrec de vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida, des del 2010 i fins a l’any 2019.

Categories: Notícies