https://www.diputaciolleida.cat/solucions-smart-per-als-municipis-de-lleida/

Catalonia SmartLab és una xarxa de laboratoris urbans dedicats a provar i validar solucions smart en entorns reals i avui s’ha presentat a la Diputació de Lleida la missió d’aquesta iniciativa, juntament amb casos d’èxit, com el que ha posat en practica l’Ajuntament de Mollerussa. Lleida, Vielha, Solsona i la Seu d’Urgell també són municipis inclosos a la Catalonia SmartLab.

Per al vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, és irrefutable que el futur dels pobles també passa per la tecnologia intel·ligent: “Cal desenvolupar les eines per què el territori sigui smart. La tecnologia és una eina imprescindible per salvar el territori i el despoblament”.

I perquè això sigui possible, Bergós ha recordat el projecte d’extensió de fibra òptica a totes les comarques de Lleida en el que està treballant la Diputació de Lleida juntament amb la Conselleria de Polítiques Digitals.

A la jornada de presentació d’SmartCatalonia a la Diputació de Lleida també han intervingut el director d’Estratègia SmartCat, Dani Marco, i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida, Josep M. Rusiñol.

Categories: Notícies